miércoles, 27 de abril de 2011

Programa Salut i Escola

El programa està impulsat pel Departament de Salut i el d’Educació, té per objectius millorar la salut dels adolescents mitjançant la realització d’accions d’educació i promoció de la salut, prevenir situacions de risc, potenciant la col·laboració entre els centres i serveis educatius.
Es tracta d’una consulta oberta, dintre del centre, en un espai que reuneixi condicions de practicitat  i de confidencialitat, procurant que interfereixi al mínim en l’horari de les classes.
La confidencialitat de la consulta és clau per establir la confiança amb l’alumnat. Quan es detectin situacions de risc cal ajudar els adolescents a comprendre la necessitat d’informar les famílies i fer l’acompanyament en aquest procés. Si es detecta alguna situació de risc per a la vida de l’adolescent caldrà comunicar-ho a la família.
Es tracta de que els alumnes prenguin consciència de la importància de temes com l’alimentació, les drogues, l’esport, etc. Forma part del departament d’educació física i té una durada de tres anys.

Funcions del POE:

La figura del Professor d'orientació educativa ha de realitzar les derivacions que cregui oportunes per tal de afavorir les situacions específiques de l'alumnat. Dintre del programa l'alumne/a serà assessorat, derivat a un altre professional, etc.
El POE realitzarà un seguiment de les accions que es realitzin per tal de controlar la problemàtica inicial.
Si escau, es realitzaran les coordinacions oportunes amb els professionals que entrin en joc.
Hi hauran atencions individualitzades per tal de conèixer la situació específica de l'alumne/a i valorar l'evolució de la problemàtica.


Adjunto link de l'informe del programa : 
http://www.gencat.cat/educacio/butlleti/professors/noticies/salutiescola.pdf

No hay comentarios:

Publicar un comentario