miércoles, 30 de marzo de 2011

CONTEXT D'INTERVENCIÓ

M'agradaria fer una menció al context en el qual plantejaré les meves intervencions.
Es tracta d'un Institut de secundaria ubicat a un poble de la zona del Maresme. Es una zona privilegiada ja que la majoria de famílies són de classe social mitjana-alta. 
Els alumnes als quals faré referència són adolescents d'edats entre 12 i 16 anys, nois i noies que cursen la ESO actualment.
Atenent al que marca la LEC, l'atenció a la diversitat a les aules és quelcom imprencindible, però la figura del POE va més enllà. El Decret 143/2007, de 26 de juny, d'ordenació dels ensenyaments de l'educació secundària obligatòria  preveu, a l'article 23.3, que cada centre ha d’establir els principis per a l'atenció a la diversitat de l'alumnat. Les seves intervencions van principalment dirigides a alumnes amb necessitats educatives específiques; alumnes que amb les mesures adoptades pels professors a l'aula ordinaria no tenen suficient recolzament per assolir els aprenentatges bàsics.
Per tant, les meves intervencions aniran encaminades a respondre a les diferents demandes d'aquesta tipologia d'alumnes.
Per una altra banda, el professor d'orientació educativa també té altres funcions com la d'orientar als professors en la seva tasca d'atenció a la diversitat i el pla d'acció tutorial. Fent referència a aquestes funcions, els professors i tutors també són subjectes de les intervencions.

REFLEXIONS
La figura del POE ha de tenir una actitud d'intervenció multidisciplinar degut a la diversitat de demandes que pot tenir i a la varietat de subjectes als quals pot orientar. És una figura que ha de tenir una visió tranversal de les seves intervencions per tal de poder orientar amb la major eficacia possible.
Per això és important desde la Comissió d'atenció a la diversitat fer un seguiment i coordinació. Penso que la figura del POE està sobresaturada i que necessitaria més recursos per tal de poder realitzar tota la seva tasca.
L'atenció a la diversitat és una opció realista però amb falta de recursos i personal. Considero que s'hauria de replantejar el pressupost destinat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario